KAKŠNE SPREMEMBE SE ZGODIJO KO SE ZAČNEŠ REDNO ZDRAVO PREHRANJEVAT?

Zdravje je več kot bogastvo. Močno in zdravo telo pomeni polnejše in srečnejše življenje.


Res, da prehod na bolj zdravo prehrano v veliko primerih predstavlja izziv. So pa koristi vsekakor tiste, ki odtehtajo vse ostalo.


Kakšne so te tako imenovane koristi zdravega prehranjevanja? Kako dolgo traja, da dejansko vidimo koristi, ko začnete jesti zdravo?

PREDNOSTI ZDRAVE PREHRANE - Zdrava prehrana ni dijeta.


To je način življenja, ki ne zahteva stradanja, odrekanja in uživanja živil, ki ji ne marate. Zdrava prehrana lahko postane navada. To ne bo lahka pot in tukaj je nekaj pomembnih dejstev, katere spremembe pričakovati, ko boste zdravo prehranjevanje spremenili v vašo najboljšo navado.


1 TEDEN

VEČ ENERGIJE, BOLJŠE POČUTJE, MANJ ALI NIČ NAPADOV LAKOTE IN BOLJŠI SPANEC


Stalna lakota ni prijeten občutek in precej pogost »stranski učinek« diete. Eden od razlogov za nenehno lakoto je neučinkovita prehrana, ki temelji na praznih kalorijah, ki se v telesu hitro porabi, kar povzroči, da vaše telo hitreje kaže željo po novem obroku.


Ko začnete obroke planirat s počasnimi viri energije, kot so kompleksni ogljikovi hidrati, beljakovine in zdrave maščobe, boste dosti lažke prestali dan brez napadov lakote ali povečane utrujenosti. Povečanje vnosa živil, kot so sadje in ​​sveža zelenjava, bo vaše telo nahranilo bolje.


Ta sveža in hranljiva živila bodo običajno vsebovala manj kalorij v enaki količini kot predelana živila. To pomeni, da boste lahko več jedli, ne da bi povečali vnos kalorij. Občutili boste višjo stopnjo duševne osredotočenosti in imeli boste več energije čez dan na splošno. Prehrana z visoko vsebnostjo sladkorja, nasičenih olj in škroba povzroči takojšnjo zaspanost, počasnost in napihnjenost. Vse, kar si želiš narediti po velikem nezdravem obroku, je odhod domov in spanje.


S prehodom na zdravo izbiro živil boste imeli vso potrebno energijo za dosego številnih drugih stvari do konca dneva! Slaba prehrana lahko zlahka povzroči padec kakovosti spanja. Ko boste začeli jesti zdravo, boste bolje spali. Prav tako boste lažje zaspali in se ne boste zbujali čez noč.

1 MESEC LEPŠA KOŽA, HITREJŠI METABOLIZEM, BOLJŠA REGENERACIJA


Ko gre za vašo kožo, je tisto, kar vnašate v svoje telo, morda pomembnejše od tistega, kar ste nanašali na njo. Dobra prehrana je temeljni gradnik zdrave kože. Ko koži zagotovite vsa hranila, ki jih potrebujete za obnovo in rast, boste opazili nov sijaj vaše kože. Naravne sestavine v hrani pomagajo pospešiti naravni piling, zaščito kože pred UV žarki in še veliko več! Videti boste bolj sijoči in mlajši!


Ko začnete jesti zdravo in v rednih časovnih presledkih, boste opazili, da se je vaš metabolizem pospešil. Veliko vode in vlaknin deluje blagodejno na prebavni trakt in redno odvajanje. Zdrava prehrana bo zahtevala vedno manj napora, saj bo postajala navada in začeli boste z zdravimi navadami brez predhodnega razmišljanja. Prenehali boste hrepeneti po določenih živilih, ki niso primerna za vaše telo.

6 MESECEV NIŽJI KRVNI TLAK, MOČNEJŠE KOSTI,


Ko bolje izgledamo in se bolje počutimo, smo bolj odprti in samozavestni, kar se tiče svojega telesa. To lahko privede do fantastičnih rezultatov tudi v spalnici. Vaš krvni tlak se lahko zmanjša, kar zmanjša tveganje za srčne bolezni in možgansko kap. Ravni glukoze v krvi bodo prav tako pod veliko boljšim nadzorom, kar zmanjšuje nihanja krvnega sladkorja in znižuje vaš dejavnik tveganja za sladkorno bolezen tipa II.


1 LETO DOSEGLI OZ. OBČUTNO PRIBLIŽALI SE BOMO CILJU, IZGLEDAMO LEPŠE IN BOLJ ZDRAVO


Uživali boste v vseh prednostih zdravega načina življenja in počutili se boste odlično, zdravo, močno in samozavestno. Zdrava prehrana vam bo omogočila, da ostanete zdravi in privlačni še vrsto let! Uravnotežena prehrana in duševno zdravje sta v osnovi povezana.


Kot vsi vemo, srečno telo naredi vesel um. Če boste v rednih časovnih presledkih uživali primerno hrano, bogato z hranili, se boste počutili bolj pozitivno ter energično in se boste lažje spopadali z neizogibnim življenjskim stresom.


ZAČNITE DANES

Če želite dolgoročno izkoristiti prednosti se zavedajtev, da zdrava prehrana ni kratkoročna prehranska rešitev. Je način življenja in zato poiščite način prehranjevanja, ki ga lahko ohranite do konca svojega življenja, kjer večino časa jeste zdravo in si dovolite občasne pregrehe.